Què és?

El Consell d’Alumnes és una estructura participativa del centre, mitjançant la qual els infants de la nostra escola poden fer arribar les seves opinions i debatre-les en dues vessants diferents: per una banda, pel que fa a temes que fan referència a l’escola; i per altre banda, a temes que fan referència al poble i les entitats locals.
Es du a terme des de fa molts anys al poble de Sant Lluís, quan només hi havia una escola, i ara que som dos centres, ho continuem fent conjuntament.





En el cas de la nostra escola, a partir de 1r de primària cada aula té dos representats/delegats, i es realitza una assemblea d'aula cada setmana per tractar diferents temes referents a l'aula, el cicle, el centre o el poble. A més, aquests delegats fan algunes reunions conjuntes amb la resta de delegats de l'escola i de l'altre centre per consensuar temes. 
En l'apartat que fa referència al poble, es treballa un tema durant dos anys escolars.

Pel que fa als grup d'Infantil, tots els cursos realitzen asseemblees d'aula de forma puntual per tractar temes referents a l'aula i l'escola en general, i a més els grups de P5  fan diferents feines sobre el poble per coneixer les costums i tradicions, les entitats locals, com funciona un poble... així com també fan altres activitats per familiaritzar-se amb aquest espai de participació en el qual entraran de ple el següent curs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada